ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
 

Ολοκληρώσαμε τα πρώτα κεφάλαια της Ενέργειας. Μάθαμε για τις μορφές ενέργειας και τις πηγές ενέργειας. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, μπορείς να κατεβάσεις, να ξεφυλλίσεις ή να διαβάσεις το παρακάτω έντυπο, που μας μιλά πιο διεξοδικά για την ενέργεια.

Στα πλαίσια του προγράμματος Επιστήμονες στο παιχνίδι και εξαιτίας του 6ου κεφαλαίου στο μάθημα της Γεωγραφίας οι μαθητές μαθαίνουν για το ηλιακό μας σύστημα και τη θέση της γης μέσα σε αυτό. Αναλαμβάνουν να μοντελοποιήσουν το ηλιακό μας σύστημα χρησιμοποιώντας μπάλες φελιζόλ τις οποίες αφού έβαψαν, κρέμασαν στο ταβάνι της τάξης.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν μαύρο κανσόν χαρτόνι, χρυσόσκονη για το σύμπαν και ένα φύλλο εργασίας με έναν ήλιο και μια γη, για να περιγράψουν την κίνηση της Γης γύρω από τον ήλιο και την ελλειπτική τροχιά που διαγράφει.

Ταξιδέψαμε έως τους Δελφούς στο μάθημα της Γλώσσας... Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι δημιουργήσαμε...

Οι μαθητές διαβάζουν το κέφαλαιο 1 της Α ενότητας του βιβλίου της Ιστορίας και μαθαίνουν για το κίνημα της Αναγέννησης και πιο συγκεκριμένα για τα θέματα που επέλεγαν οι ζωγράφοι κατά την περίοδο αυτή και τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι δημιούργησαν...

Ξεκινήσαμε διακοσμώντας την ήδη όμορφη και μεγάλη τάξη μας! Ζωγραφίσαμε στους τοίχους πολύχρωμα πουλιά για να μάθουμε κι εμείς να πετάμε με τη φαντασία μας και φτιάξαμε τη δική μας πόλη με πανσέληνο! Φυσικά δώσαμε το λόγο μας για μια υπέροχη χρονιά, υπογράφοντας το συμβόλαιο της τάξης μας.

29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Ακαρνανίας 65, Περιστέρι, Τ.Κ. 121 35 
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε